Festivalul Cartofului, ediția II, va avea loc în orașul Briceni, sâmbătă, 2 noiembrie. Festivalul va promova cultura cartofului şi calitatea bucatelor tradiționale gătite din cartofi.
Programul Festivalului include: expoziţii cu vânzare a cartofilor, produselor din cartof, preparatelor de uz fitosanitar, tehnicii agricole şi articolelor meşteşugăreşti; atelier de lucru: „Starea actuală şi perspectivele dezvoltării cartofului”; spectacol muzical şi dans cu participarea formaţiilor artistice din regiune şi ţară cu genericul „Cartoful – a doua pâine”; concursuri; concert cu participarea interpreţilor de muzică populară şi uşoară, horă.Cartoful, a patra sursă de energie alimentară după orez, grâu și porumb, a fost cunoscut de oameni cu 8000 de ani în urmă, fiind cultivat de către comunitățile de vânători și culegătorii din apropierea lacului Titicaca, aflat în zona înaltă a munților Anzi, la frontiera dintre Peru și Bolivia.