Foto: gorjeanul.ro |
Potrivit vînzătorilor, prețurile au crescut un pic doar la rodii și unele mezeluri. Cumpărătorii însă îi contrazic. ”Eu am cumpărat recent carne de iepure și costa 100 de lei kilogramul, acum – 120 de lei. Carnea de curcan este, iarăși, mai scumpă, costă între 100-110 lei kilogramul. În general, la toate produsele s-au majorat prețurile”, a spus un locuitor al capitalei.
Tradițional pe masa de sărbătoare sînt de nelipsit răciturile din carne de porc, curcanul preparat la cuptor, friptura, sarmalele, salata „Olivier”, diverse dulciuri și citrice. Pentru 1 kg de carne de porc, cumpărătorii scot din buzunar între 60 și 95 de lei, pentru legume – între 20 și 50 de lei, citrice – 18 și 35 de lei, mezeluri – 50 și 120 de lei și dulciuri – 30 și 120 de lei kilogramul.