vineri, 17 ianuarie 2014, 10:43 view Vizualizări: 969 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Banca Europeană de Investiții și BERD vor oferi Moldovei 183 de milioane de euro pentru reabilitarea a cinci drumuri naționale

Foto: noi.md
Pînă în anul 2016 urmează să fie reabilitate șapte drumuri naționale din Republica Moldova. În acest scop vor fi cheltuiți 183 de milioane de euro din credite externe și 380 de milioane de lei din bugetul de stat, transmite NOI.md.

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) va oferi 16 milioane de euro pentru modernizarea drumului Soroca – Arionești – Moghiliov-Podolski (Ucraina), 23 de milioane de euro pentru drumul Hîncești – Lăpușna, 78 milioane de euro pentru drumul Hîncești – Leova – Cahul – Slobozia Mare. Banca Europeană de Investiții (BEI) va aloca 31 de milioane de euro pentru reabilitarea drumului Bălți - Șoldănești – Rîbnița și 35 de milioane de euro pentru reparația drumului Bălți – Fălești – Sculeni.

Alte două drumuri vor fi reabilitate din contul bugetului de stat. Astfel, 160 de milioane de lei vor fi alocați pentru reparația drumului Rezina – Orhei – Călărași, iar 220 de milioane de lei – pentru drumul Anenii Noi – Căușeni - Ștefan Vodă (hotar cu Ucraina). Toate proiectele de modernizare a drumurilor au fost elaborate cu susținerea UE și Băncii Mondiale.
 
comments powered by Disqus