vineri, 2 august 2013, 11:43 view Vizualizări: 1035 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

CCI și Liga Bancherilor din Moldova au semnat un Acord de colaborare

Foto: bizwiz.ro
Camera de Comerț și Industrie (CCI) a Republicii Moldova și Liga Bancherilor din Moldova au semnat un Acord de parteneriat, cu scopul de a dezvolta și consolida relațiile de colaborare dintre cele două organizații pe diverse domenii de activitate. Potrivit informației acordate NOI.md de surse din cadrul CCI, în cadrul acordului părțile vor organiza împreună cursuri, sesiuni de instruire, conferințe, evenimente specializate pe subiecte financiar-bancare. De asemenea, părțile vor colabora cu parteneri de peste hotare, vor realiza proiecte și schimburi de experiență, vor veni cu propuneri în vederea facilitării procesului de armonizare a cadrului legislativ și instituțional în domeniul financiar din Moldova la cerințele Uniunii Europene.

Președintele CCI, Gheorghe Cucu, a salutat înființarea Ligii Bancherilor din Moldova (LBM), subliniind că sistemul bancar este o componentă foarte importantă a economiei oricărui stat. Totodată, businessul bancar este specific și, la rîndul său, are nevoie de organizare, reprezentare și susținere. ”Noi sîntem disponibili să continuăm colaborarea atît cu Asociația Băncilor din Moldova, cît și cu noua structură fondată de bancheri”, a menționat Cucu.

La rîndul său, președintele LBM, Dumitru Ursu, a apreciat înalt experiența și reputația pe care o are CCI a RM în vederea reprezentării intereselor agenților economici, îmbunătățirii mediului de afaceri, promovării comerțului extern și formării profesionale a cadrelor. Ursu a menționat că Liga Bancherilor din Moldova a fost creată pe 15 aprilie 2013. Ea are 18 membri – bancheri din țară și de peste hotare (SUA, Olanda, România, Rusia, Ucraina). Fondatorii LBM sînt persoane cu un stagiu nu mai mic de 15 ani în domeniul bancar. Scopul principal al LBM este de a impulsiona rolul sectorului bancar în economia națională și de a proteja și consolida în societate statutul de bancher. Mai multe instituții bancare din Moldova sînt membre ale CCI. Dumitru Ursu a menționat că LBM și CCI au valori și obiective comune, activează în același mediu, de aceea trebuie să coopereze și să se susțină reciproc.

 
comments powered by Disqus