marți, 24 decembrie 2013, 3:24 view Vizualizări: 1001 odată   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Ghimpu: Vlad Plahotniuc conduce R. Moldova

Foto: protv.md
Liderul PL, Mihai Ghimpu spune cine conduce Republica Moldova. Liberalul susține că omul de afaceri, fostul deputat și prim-vicepreședinte al Parlamentul Vlad Plahotniuc, este cel care deține controlul în actuala coaliție de guvernare.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA.

„Acum ne întrebăm cine e cu Plahotniuc și cine e cu cei de la Pădurea Domnească? Eu sau foștii mei colegi? Se spunea că Ghimpu e sub Plahotniuc. Acum cine e sub Plahotniuc? Toți care sînt în Coaliție. Începînd de la Filat și pînă la Hadîrcă. Plahotniuc conduce R. Moldova. Asta a fost temelia coaliției, doar așa", a punctat Ghimpu.

Întrebat de ce critică mai mult PLDM și mai puțin PD, liderul PL a declarat că „nu PD a denunțat Acordul AIE, nu PD a zgîlțîit AIE 1 și AIE 2 și la VAMĂ și FISC nu e șef PD. Eu critic și PD, credeți că îi laud?", s-a întrebat retoric deputatul.

Totuși, liberalul nu vede o altă alternativă, în cazul unor noi parteneri de guvernare. „A avut convorbiri telefonice Plahotniuc așa ca Filat pe care să le audă toată lumea? El e mai deștept. L-a folosit pe Voronin în perioada comunistă. E foarte atent, stă și adună. Îi împinge pe alții să-i compromită. Eu nu am nimic în comun nici cu Plahotniuc, nici cu Filat și nici nu vreau să am. Ne unește faptul că nu este alternativă. Eu vreau de la ei să înțeleagă că politica, funcțiile publice sînt date pentru oameni, nu pentru a deveni milionar", a spus Ghimpu la emisiunea Alb&Negru de la UNIMEDIA.

Cuvinte cheie: Plahotniuc, parere, Ghimpu
comments powered by Disqus