vineri, 17 ianuarie 2014, 3:16 view Vizualizări: 959 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

România va interveni în afacerile interne ale Republicii Moldova și fără aprobarea UE

Foto: romanialibera.ro
România va interveni în afacerile interne ale Republicii Moldova și fără permisiunea Uniunii Europene, a comentat declarațiile președintelui român, Traian Băsescu, publicația România Liberă.

La ultima sa întîlnire anuală cu ambasadorii acreditaţi la Bucureşti, preşedintele Traian Băsescu a avertizat că „România nu va putea rămîne impasibilă” în cazul în care din Transnistria sau regiunea găgăuză vor apărea provocări care să ameninţe traseul european al Moldovei.

Băsescu a precizat că „vom face o ofertă politică Republicii Moldova dacă nu se reuşeşte asigurarea securităţii şi suveranităţii acestei ţări, care este o ţară europeană, este parte a Europei şi nu a Uniunii Euroasiatice.”

România Liberă precizează că „acest fragment care „nu era în discurs” reprezintă probabil cel mai controversat element al discursului. El conţine o ameninţare clară că dacă UE nu va garanta parcursul european al Moldovei, România va acţiona fără acordul UE. Este o luare de poziţie care va trezi îngrijorări în multe capitale – în special la Berlin – şi un indiciu la fel de clar privind modul în care îşi va juca pe scena politică europeană ultimul an de mandat”.

comments powered by Disqus