joi, 16 ianuarie 2014, 14:25 view Vizualizări: 971 odată   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Guvernarea „se face că plouă” cînd cineva lezează demnitatea Moldovei – declarație (VIDEO)

Foto: noi.md
Președintele Partidului Acțiunea Democratică (PAD), Mihai Godea, solicită autorităților să întreprindă măsuri cît mai urgente în legătură cu situația din Transnistria și UTA Găgăuzia.

Apelul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă, unde Mihai Godea a avut cîte un îndemn la adresa Președinției, Parlamentului și Guvernului Republicii Moldova, relatează NOI.md.

Liderul PAD consideră că situația din Tiraspol, care presează școlile de predare în limba de stat, și situația din Găgăuzia, unde este planificat un referendum, sînt generate de Federația Rusă, care încearcă să destabilizeze situația din Moldova.

„Este cunoscut și la Tiraspol, și la Comrat, și la Kremlin cum va reacționa de fiecare dată guvernul de la Chișinău, care ascunde problemele și se face că plouă atunci cînd cineva jignește demnitatea țării noastre. În schimb, am remarcat ca liderii coaliției de guvernare arată un curaj remarcabil cînd au ocazia să critice declarațiile oficialilor români”, a spus Godea.

În context, liderul PAD a solicitat președintelui țării, Nicolae Timofti, să convoace Consiliul Suprem de Securitate pentru ca să fie purtate discuții și să fie luate măsuri în legătură cu provocările din stînga Nistrului și din Găgăuzia.

De asemenea, Gogea i-a solicitat premierului Iurie Leancă să reacționeze față de abuzurile din Transnistria, iar spicherului Igor Corman – să convoace o ședință extraordinară a Parlamentului, pe marginea problemelor existente în cele două regiuni.

El a făcut un apel și către fostul său coleg de partid, procurorul general, Corneliu Gurin, ca să dea o calificare evenimentelor din Găgăuzia.
 
comments powered by Disqus