vineri, 17 ianuarie 2014, 16:22 view Vizualizări: 997 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Un oficial rus acuză Moldova de purtarea unor negocieri secrete

Foto: novayagazeta-ug.ru
Autoritățile moldovenești poartă negocieri secrete pe marginea aderării Republicii Moldova la NATO. Declarația aparține șefului Comitetului pentru afaceri externe a Dumei de Stat a Federației Ruse, Alexei Pușkov, relatează Rianovosti.

Într-un mesaj postat pe o rețea de socializare Pușkov precizează că oficialii de la Chișinău poartă discuții pe marginea aderării republicii la NATO, în pofida faptului că acest lucru contravine Constituției, iar o mare parte a populației Republicii Moldova se opune aderării. Pușkov a menționat pentru agenția de rusă de știri că a aflat despre aceste negocieri de la sursele sale din Tiraspol.

Oficialul rus și-a argumentat poziția prin faptul că după ce au parafat Acordul de asociere cu UE, „autoritățile de la Chișinău au început să execute toate cerințele UE”. În opinia lui, asocierea la UE este percepută de Occident drept „o primă fază a procesului de aderare a țărilor Parteneriatului Estic la NATO”.

În replică, reprezentanți Guvernului de la Chișinău au declarat că neutralitatea Republicii Moldovei este un lucru indiscutabil, consemnat în Constituția statului.
 
comments powered by Disqus