vineri, 17 ianuarie 2014, 14:30 view Vizualizări: 983 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Un grup de acționari ai „Victoriabank” atenționează asupra fărădelegilor din cadrul instituției (VIDEO)

Foto: politik.md
Noii acționari ai băncii „Victoriabank” acuză conducerea instituției de comiterea mai multor fărădelegi în procesul de gestionare a instituției bancare. Mai mult, grupul afirmă că membrii Consiliului de administrație al băncii îngrădesc intenționat accesul acționarilor la informațiile legate de situația financiară, dar și la anumite documente.

Grupul de acționari susține că, deși a cerut să fie convocată Adunarea generală extraordinară a acționarilor, conducerea instituției tergiversează, prin diverse metode, luarea unei decizii în acest sens.Totodată, grupul a solicitat și încetarea împuternicirilor Consiliului de administrație a „Victoriabank, pe care îl acuză de comportament inadecvat.

„În timpul ședinței din 15 noiembrie, pe care am avut-o cu administrația, ni s-au prezentat unele date care nu reflectă situația din rapoartele sale oficiale. Nouă nu ni se prezintă documentele pe care le solicităm, se încearcă prin orice preț camuflarea fărădelegilor care se produc”, a menționat Ruslan Doboș, vicedirectorul ASITO, compartimentul finanțe.

Deși au încercat în mod individual să dispună convocarea ședinței Adunării generale a acționarilor, grupul afirmă că Agenția Informațională de Stat „Moldpres” a refuzat să publice hotărîrea în „Monitorul Oficial”.

„Fărădelegile din această bancă sînt atît de bine aranjate și iscusit aplicate, încît se încearcă direcționarea opiniei publice pe o pistă falsă. În condițiile în care și „Monitorul Oficial” a devenit o jucărie în mîinile unor persoane, pentru a împiedica desfășurarea unor proceduri legale, acest lucru a devenit suspect”, a menționat juristul principal al companiei ASITO, Angela Maxim.

Grupul acționarilor au ținut să precizeze că, dacă nu-și vor putea revendica drepturile în instanțele de judecată din țară, vor depune o plîngere împotriva conducerii „Victoriabank” la CEDO.
 
comments powered by Disqus