vineri, 17 ianuarie 2014, 14:15 view Vizualizări: 1010 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

12 țări au refuzat deja să participe la "Eurovision 2014"

Foto: alfitude.com
Concursul muzical "Eurovision-2014" care trebuie să se desfăşoare în luna mai la Copenhaga, este pe cale de a fi compromis, căci din diferite motive, au refuzat să participe la el deja 12 de țări.

Primele ţări care au declarat că renunţă să mai participe la concurs au fost: Croația, Slovacia, Luxemburgul și Andorra. Aceste state şi-au motivat decizia prin problemele financiare existente. Din aceeaşi cauză îşi vor amîna participarea la concurs Serbia, Ciprul, Bosnia și Herțegovina și Bulgaria. La rîndul ei Republica Cehă, a fost de acord că interesul faţă de "Eurovision" este mic. De asemenea, la "Eurovision 2014" nu vor participa Marocul, Monaco și Turcia, aceasta din urmă nu a vrut să participe la concurs din cauza micilor modificări operate la sistemul de votare, în special, a introducerii de către Comitetul organizatoric al unui juriu mixt.

S-ar putea întîmpla să renunţe la participare în concursul muzical şi Rusia, pentru că la el va evolua cîntăreţul-travestit ‒ Conchita Wurst, din Austria, transmite Эхо Москвы.

Moldova și-a confirmat participarea la concursul din acest an. Pînă în prezent, pentru concurs au aplicat doar cinci interpreți. Documentele sînt acceptate pînă la 23 ianuarie.

comments powered by Disqus