sâmbătă, 18 ianuarie 2014, 14:25 view Vizualizări: 1244 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

PL a sesizat PG în legătură cu un prejudiciu de 13 MILIOANE DE LEI provocat bugetului (VIDEO)

Foto: noi.md
Reprezentanții Partidului Liberal au expediat o sesizare la Procuratura Generală, prin care solicită să inițieze o urmărire penală și să atragă la răspundere persoanele care se fac vinovate de prejudicierea bugetului public național cu 13 milioane de lei. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă liderul PL, Mihai Ghimpu, relatează NOI.md.

Liderul PL susține că prejudiciul constă în faptul că în politica bugetar fiscală pentru 2014 se regăsește prevederea potrivit căreia compania care a efectuat lucrări de construcție la mănăstirea Curchi se scutește de plata TVA, iar cifra scutirilor este dublă. Astfel, dacă politica bugetar fiscală pentru 2013 prevedea scutiri de 12 milioane de lei, politica fiscală pentru acest an prevede scutiri de 25 de milioane de lei.

„Cum într-un an de zile mai apar încă 13 milioane? Noi considerăm că este un furt. Înseamnă aceasta integrare europeană? Înseamnă aceasta democrație? Am impresia că unii s-au împăcat cu gîndul că totul li se va ierta, fiindcă duc Republica Moldova în UE și UE o să-i ierte, fiindcă ei și-au asumat acest parcurs”, a spus liderul PL, Mihai Ghimpu.

În același timp, deputatul Valeriu Munteanu susține că liberalii vor prezenta Procuraturii un șir de probe concludente care vor demonstra existența prejudiciului.

„Este elocvent că a fost un furt foarte și foarte grav. Numai îmi imaginez cîte macaroane și cît orez poți să cumperi în campania electorală de acești bani. Cred că acestea deja trebuie sa fie comandate pe undeva”, a conchis Munteanu.

De asemenea, PL a depus o sesizare la Curtea Constituțională, solicitîndu-i să se pronunțe pe marginea constituționalității legii.
 
Cuvinte cheie: judecător, Video, Ghimpu
comments powered by Disqus