miercuri, 9 octombrie 2013, 13:11 view Vizualizări: 829 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Autoritățile publice locale anunță proteste de amploare în capitală

Foto: ziarelive.ro
Reprezentanți ai autorităților publice locale din întreaga republică anunță că vor ieși vineri, 11 octombrie, să picheteze sediile guvernului și parlamentului, manifestîndu-și nemulțumirea față de decizia autorităților centrale de a amîna pentru un termen nedeterminat aprobarea în lectură finală a proiectului de lege cu privire la finanțele publice locale, transmite NOI.md.

Președintele Congresului Autorităților Locale din Moldova, Tatiana Badan, a declarat pentru NOI.md că tergiversarea adoptării Legii finanțelor publice locale discreditează guvernarea pe plan intern şi extern.

”Care este de fapt democrația acestui stat? Noi avem anumite angajamente față de UE, dar, din păcate, nu se realizează. Actualul sistem de finanțare este politizat și contagiază autonomia locală.

Sistemul nou însă asigură APL-urilor mai multă echitate. Doar este bine cunoscut faptul că astăzi multe APL-uri depind de Anexa 6, prin care li se oferă facilități financiare pe mai multe criterii politice, pe cînd alte localități, care de asemenea contribuie la bugetul național, nu dispun de aceste resurse”, a precizat Tatiana Badan.

Protestul urmează să înceapă la ora 10.30 în Piața Marii Adunări Naționale. Ulterior va fi organizat un marș pînă la parlament, unde, de asemenea, vor fi scandate lozinci și ținute discursuri. Se prevede participarea cîtorva sute de persoane.

Acesta este cel de-al doilea protest organizat în ultimii ani de către autoritățile publice locale. Anterior, primarii locali și-au manifestat nemulțumirea față de salariile mici pe care le primeau.
 
comments powered by Disqus