marți, 25 februarie 2014, 0:08 view Vizualizări: 1144 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Nicolae Timofti: Referendumul din Găgăuzia este o comandă politică din interior şi din afară (VIDEO)

Foto: actualitati.md
Referendumul care a avut loc în Găgăuzia este o acţiune a unor persoane iresponsabile, care îndeplinesc comenzi politice din interiorul şi exteriorul ţării. De această părere este şeful statului, Nicolae Timofti, invitatul special al emisunii Fabrika.

"Sunt nişte acţiuni a persoanelor iresponsabile, care îndeplinesc nedorinţa populaţiei. Este o comandă politică din interior şi din afară. Ei trebuie să-şi dea seama că minoritatea nu are dreptul să conducă asupra majorităţii", a declarat Nicolae Timofti.

Şeful statului consideră ca populaţia din raioanele participante la referendum au fost manipulate, iar plebiscitul a fost o acţiune ilegală şi neconstituţională, organizatorii căreia vor fi sancţionaţi.

"Populaţia din raioane a fost indusă în eroare. Cred că acest referendum este ilegal şi neconstituţional. Orice nu ar spune organizatorii, ei vor trebui să poarte răspundere. Oraganele de drept vor lua deciziile pentru sancţionarea făptaşilor", a precizat preşedintele ţării.

Nicolae Timofti a comentat şi declaraţiile başkanului Mihail Formuzal, care i-a invitat pe militarii trupelor speciale Berkut din Ucraina să se reabiliteze fizic şi psihic în Găgăuzia.

"Este un PR politic pentru dânsul. Apreciez această acţiune ca un fel de autoâmpăcare cu gândul că el "costă" ceva in Republica Moldova şi poate rezolva anumite probleme. Însă intrarea în ţară nu este hotărâtă de başkan, ci de organele de drept", a declarat demnitarul.

Pentru a menţine în continuare cursul european, preşedintele Republicii Moldova îndeamnă cetăţenii să fie uniţi şi să nu se lase influenţaţi.

"Aş chema cetăţenii la unitate. Să fim cu toţii împreună şi să nu ne lăsăm induşi în eroare. Eu nu găsesc premise în a ne separa de Găgăuzia, de a nu merge împreună. Majoritatea populaţiei şi-a determinat poziţia şi calea spre UE", a spus Nicolae Timofti.

Cuvinte cheie: presedinte, Timofti, parere
comments powered by Disqus