joi, 17 octombrie 2013, 9:16 view Vizualizări: 1325 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Copiii victime sau martori ai infracţiunilor vor fi audiaţi în încăperi special amenajate

Foto: publika.md
Audierea copiilor în calitate de victime sau martori ai infracţiunilor va avea loc în încăperi special amenajate, în incinta procuraturilor amplasate în 7 localităţi, de pe întreg teritoriul ţării. Astfel, până la finele anului curent urmează să fie reparate, amenajate şi dotate tehnic spaţii speciale de audiere a minorilor, în sediul procuraturilor raionale Anenii Noi, Cahul, Leova, Ocniţa, Orhei, Soroca şi Călăraşi.

Concomitent, va fi asigurat numărul necesar de unităţi de transport, care vor facilita deplasarea minorilor şi a persoanelor care îi însoţesc, astfel ca audierile să aibă loc în termen restrâns, fără cheltuieli şi inconvenienţe suplimentare din partea persoanelor care participă în procedurile pre-judiciare şi necesită protecţie adecvată.

Resursele necesare în scopul realizării măsurilor menţionate sunt alocate Procuraturii Generale din contul mijloacelor financiare repartizate pentru implementarea Strategiei de Reformă a Sectorului Justiţiei în anul 2013 şi urmează a fi valorificate până la finele anului.

Încăperile pentru audierea copilului, în care se va afla doar minorul şi intervievatorul, trebuie să fie dotate cu echipament audiovizual, inclusiv camere video şi microfon, astfel încât să asigure înregistrarea clară a procesului de audiere.

Potrivit datelor statistice prezentate de Procuraturra Generală, de la începutul acestui an au fost comise infracţiuni în privinţa a 453 copii, dintre care 79 sunt victime ale infracţiunilor cu caracter sexual, iar alţi 50 – victime ale violenţei în familie.
Cuvinte cheie: copii, martori, audieri
comments powered by Disqus