vineri, 18 octombrie 2013, 14:22 view Vizualizări: 982 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Parlamentul a VOTAT pentru interzicerea ședințelor de Guvern ON-LINE

Foto: noi.md
Deputații au votat în primă lectura Proiectul de lege privind interzicerea transmisiunilor on-line a ședințelor de Guvern. Executivul însă va fi obligat să publice toate proiectele înainte de începerea ședințelor. Deputații din Coaliția Pro-europeană de Guvernare au votat pentru acest proiect, chiar dacă atît opoziția cît și liberalii s-au opus vehement adoptării proiectului.

În cadrul ședinței Parlamentului, președintele fracțiunii PLDM Valeriu Streleț a declarat că, astfel, membrii cabinetului de miniștrii vor putea dezbate toate subiectele de pe ordinea de zi, fără ca să se facă mult show ca în cazul ședințelor on-line.

În același timp, deputatul PCRM, Inna Șupac s-a opus proiectului, menționînd că din lipsă de transparență de care dă dovadă actuala Guvernare, numărul cetățenilor care pledează pentru integrarea Europeană a Moldovei este în scădere.

La rîndul lor, deputații liberali, susțin că ședințele închise ale Guvernului, reprezintă o acțiune antieuropeană. “Pe timpul lui Stalin pe timpul lui Voronin ședințele nu erau on-line . Cînd liberalii au revenit , am hotărît să reparăm greșeala, dar voi doriți să reveniți la practicile Voroniene” a spus deputatul PL, Valeriu Munteanu.

Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov a calmat spiritele , declarîd că din cauza ședințelor on-line , mulți funcționari stau și ascultă ședințele, dar nu se ocupă de activitatea pe care o au.

După circa o oră de discuții, proiectul a fost votat în prima lectură. 
comments powered by Disqus