vineri, 18 octombrie 2013, 12:23 view Vizualizări: 1361 odată   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Ministrul agriculturii a plecat la Moscova pentru a negocia restabilirea exportului de vinuri pe piaţa rusă

Foto: noi.md
Ministrul agriculturii şi industriei alimentare, Vasile Bumacov, a plecat la Moscova pentru a negocia restabilirea exportului de vinuri moldoveneşti pe piaţa rusă. Despre aceasta vizită, corespondentului "Infotag" i-au comunicat surse din cadrul serviciului de presă al ministerului.

Sursa în cauză nu a specificat programul vizitei, menţionînd că "la Moscova vor avea loc o serie de întruniri, de care depinde rezolvarea acestei probleme".

Premierul Iurie Leancă, fiind invitat recent la o emisiune a postului de televiziune Moldova-1, şi-a exprimat speranţa că "ministrul va veni cu veşti bune, după ce atît experţii ruşi, cît şi cei moldoveni, au efectuat vizite reciproce pentru identificarea soluţiilor în problema exportului de vinuri moldoveneşti pe piaţa Federaţiei Ruse".

Săptămîna trecută, o delegaţie a Rosportebnadzor-ului a fost cu o vizită în Moldova şi a studiat condiţiile de verificare a vinurilor şi posibilitatea restabilirii exportului pe piaţa rusă. Această vizită a fost prima de acest fel din momentul în care Rospotrebnadzor a sistat pe 11 septembrie importul de vinuri moldoveneşti din motiv că acestea ar conţine substanţe interzise şi din cauza controlului insuficient al producţiei exportate. La finele vizitei, care s-a încheiat vinerea trecută, experţii ruşi au evitat să facă vreo declaraţie în legătură cu inspectarea Centrului Naţional de Verificare a Calităţii Vinurilor.

Cuvinte cheie: Rusia, export, Bumacov
comments powered by Disqus