miercuri, 30 octombrie 2013, 13:09 view Vizualizări: 1132 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Mamele soldaților înrolați în Armata Națională cer demisia ministrului Apărării (VIDEO)

Foto: noi.md
Mamele soldaților încorporați în Armata Națională cer demisia ministrului Apărării, Vitalie Marinuța după ce duminică, 27 octombrie, un alt militar s-a sinucis. Apelul a fost adresat astăzi către șeful statului, Nicolae Timofti în cadrul unei conferințe de presă inițiată de Asociația ”Mamelor Ostașilor”, transmite NOI.md.

Președintele Asociației, Lilia Crăciun susține că în mare parte cazurile de sinucidere sînt condiționate de probleme psihice. ”Un număr foarte mare de părinți au emigrat peste hotare la muncă și acești militari sînt educați de bunei. Pregătirea lor pentru serviciul militar lasă de dorit. Mulți din cauza problemelor avute în familie sînt dereglați psihic. Au fost cazuri cînd tinerii au ajuns militari fără sa aibă kilogramele corespunzătoare. După aceste cazuri, eu nu stiu dacă fiul meu va mai face serviciul militar”, a precizat Lilia Crăciun.

În context, Asociația ”Mamelor Ostașilor” a solicitat președintelui R. Moldova, Nicolae Timofti să ia măsuri pentru a ameliora situația în cadrul Armatei Naționale, iar vinovații de sinuciderile înregistrate să fie trași la răspundere. ”Se cere o strictă responsabilitate din partea celor de la ministerul apărării, începînd de la psihologi și pînă la militarii care lucrează pe contract”, a adăugat Lilia Crăciun.

Potrivit Ministerului Apărării, soldatul decedat este Petru Capuşciu născut în 1995 în satul Copciac, raionul Ceadîr-Lunga. Acesta deţinea funcţia de puşcaş, în compania Gardă a Batalionului de Gardă, iar la momentul incidentului executa serviciul de gardă la postul numărul 2 din Tabăra Militară 142.
  
Cuvinte cheie: demisie, armata, Video
comments powered by Disqus