miercuri, 11 decembrie 2013, 11:36 view Vizualizări: 1152 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

NOI DETALII de la Pruncul. Uite ce obiecte interzise au fost găsite în celula deţinutului, reţinut ieri, fiind în libertate

Foto: publika.md
Mai multe obiecte interzise au fost descoperite în celula cetăţeanului german, care, deşi îşi ispăşea pedeapsa pentru infracţiuni deosebit de grave la penitenciarul Pruncul din capitală, se plimba nestingherit prin Moldova.

"Persoana nu avea dreptul să se deplaseze pe teritoriul ţării, dar a plecat la Leuşeni. În celula condamnatului au fost depistate două hard-diskuri, un bloc de sistem, care nu poate fi ascuns fără să fie observat de gardieni. S-au mai descoperit trei telefoane mobile, dar şi un ceas dotat cu o cameră ascunsă", a menţionat şeful Direcţiei Urmărire Penală din cadrul CNA, Bogdan Zumbreanu.

Totodată, oamenii legii verifică relaţiile întreprinderii condamnatului cu administraţia penitenciarului. "Persoana era luată cu automobilul de la închisoare în fiecare dimineaţă. Şoferul avea şi calitatea de bodyguard, având 1,90 metri în înălţime. Acestui condamnat i s-a permis resocializarea şi deplasarea în afara penitenciarului, deşi i s-au aplicat 15 sancţiuni disciplinare. Se va verifica dacă el a făcut careva donaţii penitenciarului", a mai spus Zumbreanu.

Pe de altă parte, reprezentanţii Departamentului Instituţii Penitenciare recunosc că obiectele găsite în camera condamnatului sunt interzise în închisoare şi au anunţat că au pornit o investigaţie de serviciu, care urmează să arate şi cum a fost posibil ca deţinutului să i se schimbe regimul de detenţie.

"În prezent, circa 200 de deţinuţi din ţară sunt incluşi în regimul de resocializare. Cetăţeanului Thomas i s-a schimbat regimul de detenţie în urma hotărârii comisiei din penitenciar. În afara închisorii, dumnealui trebuia să se deplaseze cu supraveghere pe un itinerar fix. Trebuie să vedem dacă şeful penitenciarului nu şi-a depăşit atribuţiile de serviciu când a schimbat regimul de detenţie. Vor fi anulate deciziile de deplasare a condamnaţilor fără escortă", a declarat Alexei Brăduceanu, şef direcţie Departamentul Instituţii Penitenciare.

Publika.md aminteşte că Centrul Naţional Anticorupţie, în comun cu Procuratura Anticorupţie, Serviciul Informaţii şi Securitate şi Departamentul Instituţii Penitenciare au desfăşurat, ieri, acţiuni de urmărire penală la Penitenciarul nr.9 "Pruncul".

Operaţiunea a avut loc în cadrul unei cauze penale pornite pe faptul depăşirii atribuţiilor de serviciu de către angajaţii penitenciarului. Obiect al investigaţiilor l-a constituit deplasarea nestingherită a unui deţinut în afara penitenciarului.

Cuvinte cheie: arest, politia, interzicere
comments powered by Disqus