joi, 12 decembrie 2013, 4:04 view Vizualizări: 1000 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

PCRM îndeamnă Ucraina, Rusia, OSCE și ONU să nu admită transformarea geopolitică a Moldovei

Foto: presedinte.md
Consumînd toate posibilitățile constituționale pentru demiterea actualului Guvern al trădării naționale, PCRM vede o soluționare constructivă a situației prin implicarea responsabilă a comunității internaționale în acest proces.

Acesta este mesajul unei declarații a PCRM, care a fost dată citirii de secretarul executiv al CC PCRM, Iurie Muntean, în legătură cu refuzul majorității parlamentare de a susține moțiunea de cenzură acordată Guvernului Leancă, care a fost înaintată de fracțiunea PCRM.

”Partidul Comuniştilor, de unul singur, nu este în stare să opună rezistenţă descompunerii artificiale a Moldovei, destabilizării conflictului de pe Nistru, modificării hotarelor de stat postbelice. În această situaţie este necesară consolidarea tuturor resurselor internaţionale pentru a influenţa direct asupra regimului criminal-oligarhic din Moldova”, se spune în declarație.

În context, PCRM s-a adresat țărilor garant – Ucraina și Rusia, precum și organizațiilor OSCE și ONU cu cerința ”de a opri redistribuirea geopolitică criminală în această parte a Europei, de a opri lichidarea Republicii Moldova, de a opri guvernarea criminală, efectuată în această ţară sub steagurile Uniunii Europene”.

”Noi sperăm că posibila consolidare a eforturilor internaţionale va permite Moldovei să evite acapararea prin absorbţie de către statul român vecin, dar şi va păstra în Moldova pacea civică şi speranţa în soluţionarea conflictului politic intern prin metode civilizate, democratice”, se mai menționează în declarația PCRM.

Parlamentul Moldovei a examinat, miercuri, 11 decembrie, moțiunea de cenzură acordată Guvernului Leancă pentru trădarea interesului național prin parafarea Acordului de asociere cu UE.

Autorii moțiunii, deputații PCRM, au invocat încălcarea unui șir de articole din Constituție, inclusiv faptul că acest document nu a fost consultat cu suveranul țării – poporul Republicii Moldova.

Moțiunea de cenzură nu a fost susținută de majoritatea parlamentară.

comments powered by Disqus