luni, 16 decembrie 2013, 11:57 view Vizualizări: 1093 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

În loc să stea după gratii conduc nestingheriţi. Şoferii implicaţi în accidente rutiere sunt protejaţi de lege (VIDEO)

Foto: http://www.publika.md
N-au respectat regulile de circulaţie, au fost implicaţi în accidente rutiere în urma cărora au murit oameni, şi continuă să conducă maşina. Se întâmplă acest lucru pentru că legea nu funcţionează, iar cei care în loc să stea după gratii, se plimbă la volanul maşinii.

Această mamă îşi plânge fiul care a avut nenorocul să se afle în ziua de 11 iulie 2010 într-un Wolkswagen care a fost lovit din plin de un BMW. Tragedia s-a întâmplat în apropiere de satul Zăicana, raionul Criuleni. Veaceslav Basiul avea 31 de ani. O fetiţă de şase ani a rămas orfană de tată.

"Cel mai greu pentru o mamă este atunci când îşi îngroapă copilul", a declarat mama lui Veaceslav Basiul, Valentina basiul.

În maşina făcută zob în urma impactului se mai afla şi Roman Verlan, de 30 de ani, care s-a stins la o lună de la teribilul accident. "La trei săptămâni după accidentul soţului am pierdut copilul, eram însărcinată în a cincea lună", a menţionat soţia lui Roman Verlan.

O altă victimă a fost Aurelia, care se afla pe scaunul din faţă al BMW-ului. "A fost o fractură foarte gravă. Putea să se întâmple să nu mă mai ridic toată viaţa din pat", spune aceasta.

Cât priveşte şoferul vinovat de accident, a scăpat cu viaţă şi a ieşit basma curată. După tragedie a fost iniţiat un dosar penal. Din start însă au apărut mai multe lucruri stranii. Expertiza auto-tehnică, efectuată la Centrul de Expertize judiciare, arăta că BMW-ul avea 72 de km la oră în momentul impactului. O verificare independentă, făcută la insistenţa rudelor victimelor, a scos la iveală cu totul altceva. Automobilul circula cu peste 160 de kilometri pe oră. Concluzia a fost confirmată şi de o a treia expertiză. Dosarul a fost, însă, clasat.

Procurorul din Criuleni Anatol Melnic, cel care a ţinut dosarul câteva luni în sertar, fără să anunţe părţile despre clasarea lui, a refuzat să discute cu echipa noastră. "Nu ştiu ce este cu acest dosar", a declarat procurorul.

Ancheta a fost reluată la insistenţa rudelor victimelor. "Am înţeles că dosarul pe acest caz iniţial a fost clasat. Nu cunosc circumstanţele", a conchis procurorul de la Procuratura Criuleni, Caras Marcel.

Chiar dacă procurorii au cerut o pedeapsă de 7 ani de închisoare pentru şoferul vinovat de accident, instanţa l-a condamnat la cinci ani cu suspendare.

"Ancheta se duce cu anii, deoarece asupra mersului anchetei urmăririi penale, din start se implică cineva. Sunete, presiuni şi aşa mai departe, Există şi corupţia", a punctat procurorul municipiului Chişinău, Ion Diacov. 

Cuvinte cheie: Video, Lege, auto
comments powered by Disqus