luni, 23 decembrie 2013, 2:56 view Vizualizări: 983 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Formuzal: Timofti este "incompatibil" cu funcția de președinte a Republicii Moldova

Foto: noi.md
Guvernatorul Găgăuziei Mihail Formuzal a trimis o scrisoare oficială către Președintele Turciei, Abdullah Gul, prin care cere să anunțe poziția oficială a Ankarei pe marginea declarațiilor liderului turc prezentate de serviciul de presă al președinției Moldovei cu privire la Găgăuzia și "integrarea europeană comună cu RM", în cadrul întrevederii cu Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti .

Potrivit președinției Republicii Moldova, Abdullah Gul a declarat că "toți cetățenii Republicii Moldova, inclusiv în Găgăuzia, vor beneficia de efectele integrării în Uniunea Europeană" și a adăugat că politica externă a țării " trebuie să fie promovată exclusiv de către guvernul central" .

Guvernatorul Găgăuziei, de asemenea, a comentat cu privire la declarațiile lui N. Timofti , care la întrevederea cu președintele turc a regretat faptul că "unii lideri de la Comrat nu susțin politica oficială de apropiere de Uniunea Europeană și doresc să inițieze un referendum cu privire la aderarea la Uniunea Vamală Rusia, Belarus și Kazahstan". "Nemulțumirea față de găgăuzi și conducerea Găgăuziei, exprimată în mod public în Turcia de către președintele N. Timofti , produce confuzie și jenă că eu, cetățean al Republicii Moldova sînt reprezentat pe plan internațional de așa un om, - a spus Formuzal . - Declarațiile în sine, tonul lor și împrejurările care au fost alese pentru sonorizarea lor, arata că domnul Timofti este incompatibil complet cu statutul de lider de stat".

comments powered by Disqus