marți, 24 decembrie 2013, 1:39 view Vizualizări: 1111 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

"Forbes" a calculat cîți bani are Mihail Hodorkovski

Foto: eurosport.ru
După eliberarea mult-așteptată din închisoare, Mihail Hodorkovski, imediat a plecat în Germania pentru a-și vedea fiul și nepoata, care s-a născut în timp ce oligarhul s-a aflat în detenție.

Duminică, 22 decembrie Hodorkovski a dat primul său interviu în care a răspuns la multe întrebări. Între timp, fostul patron al odinioară înfloritorului grup petrolier Iukos, a refuzat să vorbească despre activele, sale, invocînd faptul că încă nu pe deplin s-a familiarizat cu situația sa financiară actuală. În același timp, Mihail Hodorkovski a adăugat că nu are nevoie să "lucreze pentru a cîștiga bani".

După aceasta, unul dintre colaboratorii versiunii ruse a revistei Forbes, Leonid Berșidski, a decis să calculeze cîți bani are oligarhul. După cum s-a dovedit, Group Menatep Limited la sfîrșitul anului 2010 avea în activele sale 292 milioane dolari, în timp ce cota-parte a lui Hodorkovski în companie a fost de aproximativ 170 milioane dolari. Timp de trei ani compania nu a dat faliment și continuă să prospere, astfel încît Berșidski estimează activele oligarhului căzut în dizgrație la circa 100 - 250 milioane de dolari.

Cuvinte cheie: bani, Hodorkovskii, eliberare
comments powered by Disqus