luni, 21 octombrie 2013, 12:14 view Vizualizări: 1344 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Datoriile chișinăuienilor pentru gazele naturale se ridică la peste 16 milioane de lei

Foto: noi.md
SA ”Moldovagaz” este îngrijorată de faptul că mulţi consumatori casnici continuă să nu-şi onoreze obligaţiile contractuale privind achitarea în termen şi integral a facturilor pentru gazele naturale consumate. Astfel, datoria consumatorilor casnici din municipipiul Chişinău pentru ianuarie-august 2013 constituie peste 16 mil. Lei, transmite NOI.md.

Potrivit companiei ”Moldovagaz”, în conformitate cu legislația în vigoare, întreprinderea este nevoită să recurgă la deconectări de la reţea, drept consecinţă a neonorării sistematice a obligaţiilor contractuale, îndeosebi pentru neachitarea facturilor pentru gazele naturale consumate.

Pentru această perioadă, în total au fost deconectaţi peste trei mii de consumatori care acumulaseră o datorie de 8 mil. 342,2 mii lei. Numai pe parcursul lunii septembrie au fost deconectaţi 876 de consumatori care au acumulat datorii în sumă de 656 098 lei. SA „Moldovagaz” anunță că, în colaborare cu „Chişinău-gaz” SRL, care prestează servicii de distribuţie a gazelor naturale, va debranşa în continuare de la reţea consumatorii care nu-şi onorează obligaţiile contractuale. Reluarea furnizării gazelor naturale consumatorilor debranşaţi se efectuează doar după achitarea integrală a datoriilor, tarifului de reconectare a locului de consum şi plata preventivă pentru consumul de gaze naturale.

„Moldovagaz” a declarat că întreprinde toate acţiunile legale pentru încasarea datoriilor consumatorilor casnici din mun. Chişinău. În cazul în care consumatorii în termenul indicat de furnizor nu achită datoriile benevol, acestea sînt încasate prin sesizarea instanţelor judecătorești. În cazul sesizări instanţelor judecătoreşti, consumatorii vor fi nevoiţi pe lîngă achitarea datoriei să suporte cheltuieli suplimentare, precum achitarea dobînzilor de întîrziere, taxa de stat, taxele de executare silită. „Moldovagaz” solicită tuturor consumatorilor să-şi onoreze obligaţiile contractuale privind achitarea în termen şi integral a facturilor pentru gazele naturale furnizate.

De la 1 ianuarie 2013, ”Moldovagaz” livrează gaze naturale în municipiul Chișinău, deservind 262 641 de consumatori, dintre care 258 sînt consumatori casnici.
 
Cuvinte cheie: Moldova, bani, gaze naturale
comments powered by Disqus