joi, 2 ianuarie 2014, 3:22 view Vizualizări: 1043 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Președintele român insistă asupra planurilor revanșarde privind Moldova

Foto: newseek.org
În noaptea de Revelion Traian Basescu a lansat o declarație revanșardă în care a chemat ca în noul an Rpublica Moldova sț fie declarată definitiv "pămînt românesc".

Vorbind marți în fața reporterilor, președintele României a declarat că dorește ca 2014 să fie "anul în care să afirmăm cinstit şi deschis că Moldova este pămînt românesc”.

"2014 trebuie să fie anul în care să afirmăm cinstit şi deschis că Moldova este pămînt românesc şi că nu s-a născut odată cu pactul Ribbentrop-Molotov această ţară, ci are o istorie, cultură, limbă, legate de România şi de poporul român", a spus presedintele României în discursul său.

La 27 noiembrie 2013, președintele român Traian Băsescu a declarat că următorul proiect de importanță națională pentru România este "reunificarea țării" , dar se așteaptă momentul potrivit pentru a-l pune în aplicare .

Acest lucru Băsescu l-a declarat în mod repetat în următoarele cîteva săptămîni. Recent, el a subliniat, în special, că se va ocupa de acest proiect după expirarea mandatului său de președinte, adăugînd că proiectul "reunificării țării" este deja pusă în aplicare în ceea ce privește educația tinerei generații . "Timp de cinci ani , în fiecare an, noi alocăm cîte 5-5,5 mii burse, iar acest lucru înseamnă că, într-un ciclu de patru avem aici în permanență 20 de mii de studenți basarabeni" - a atras atenția Băsescu.

De remarcat faptul că, după astfel de declarații, ex- prim-ministrul Vladimir Filat a exprimat laude și recunoștință la adresa conducătorului statului vecin.

Filat , demis din funcția de prim-ministru pentru corupție , a declarat că Republica Moldova ar trebui să fie recunoscătoare lui Băsescu și întregului stat român. " Ar trebui să recunoaștem că în toți acești ani, ne-am bucurat de un sprijin fără precedent din partea partenerilor noștri externi pentru a merge mai departe. Ar trebui să fim recunoscători statului român și personal domnului Băsescu pentru sprijinul acordat Republicii Moldova ", - a declarat Filat.

Autoritățile moldovenești nu au răspuns în niciun fel la declarațiile revanșarde ale șefului statului român.

Cuvinte cheie: Romania, Basescu
comments powered by Disqus