marți, 14 ianuarie 2014, 7:42 view Vizualizări: 1104 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Guvernul a publicat Acordul de Asociere RM – UE în limba română


Acordul de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană a fost tradus în limba română și publicat pe site-ul Executivului. Despre aceasta Guvernul anunţă printr-un comunicat de presă.

După cum relatează TRIBUNA cu referire la documentul citat, Acordul conţine: un preambul ce reprezintă o declaraţie introductivă a Acordului şi care stabileşte scopul Acordului și filozofia acestuia; şapte titluri care conțin principiile generale; cooperarea politică și politicile de securitate și afaceri externe; libertatea justiției și securitate; cooperarea sectorială și economică; comerțul și temele ce țin de comerț (DCFTA); cooperarea financiară, inclusiv prevederile anti-fraudă, precum și prevederile instituționale, generale și finale. De asemenea, este vorba despre anexe care stabilesc legislația UE ce urmează să fie preluată pînă la o dată anumită şi patru protocoale.

Pînă la sfîrșitul acestei luni va fi publicat și textul în limba rusă, tot în versiune neoficială.

Executivul aminteşte că, pe 29 noiembrie 2013, în cadrul celui de-al 3-lea Summit al Parteneriatului Estic de la Vilnius, Republica Moldova a parafat Acordul de Asociere, o componentă esențială a căruia este Zona de Liber Schimb.

Adrian Pancu

Cuvinte cheie: Guvern, acord, traducere
comments powered by Disqus