luni, 20 ianuarie 2014, 10:20 view Vizualizări: 1083 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Ninsorile, motiv de îngrijorare pentru Primăria capitalei

Foto: noi.md
Funcționarii de la Primărie au prezentat astăzi planul de intervenție a serviciilor Primăriei în caz de ninsoare la Chișinău. Deși situația la capitolul dotării cu autospeciale de curățare a zăpezii în acest an este puțin mai bună, primarul Dorin Chirtoacă spune că în cazul unor ninsori abundente capacitățile de intervenție a serviciilor Primăriei sînt limitate.

În acest sens, primarul le-a amintit agenților economici și gestionarilor fondului locativ despre obligația acestora de a deszăpezi curțile clădirilor pe care le administrează, în cazul ninsorilor.

„Dotările sînt la nivel nu mai mare de 30 la sută. Asta arată că este de așteptat să avem dificultăți în cazul unor ninsori abundente. Dincolo de această capacitate limitată a intervenției, prin măsurile ce s-au luat, trebuie să atragem atenția tuturor administratorilor de clădiri asupra obligației pe care o au la intervenția de deszăpezire”, a menționat Chirtoacă.

Edilul a ținut să precizeze că Primăria dispune doar de cîteva autospeciale care pot interveni simultan la curățarea străzilor și la repartizarea materialului antiderapant. Chirtoacă a făcut un apel și către conducătorii auto, îndemnîndu-i să-și lase mașinile acasă în primele zile de ninsoare, pentru a evita formarea ambuteiajelor.

Menționăm că ÎM „Exdrupo” are în gestiune 35 de autospeciale pentru deszăpezirea străzilor, dintre care 20-30% sînt deja învechite.
 
Cuvinte cheie: Primar, Prognoza meteo, ninsori
comments powered by Disqus