luni, 11 noiembrie 2013, 14:41 view Vizualizări: 993 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Responsabilii, gata pentru sezonul de iarnă! 80 de mii de tone de material antiderapant sunt în depozite, iar 480 de utilaje - verificate

Foto: publika.md

Fie iarna cât de grea, dar pe şosele va fi bine. Aşa promite Administraţia de Stat a Drumurilor, care s-a pregătit pentru sezonul alb. Asta înseamnă că, în proporţie de 90 la sută, utilajele sunt verificate, iar în depozite este material antiderapant. Ba chiar a cumpărat şi utilaje noi, care vor ajunge în ţară luna viitoare.

Cele 14 unităţi ale Administraţiei de Stat a Drumurilor au în stocuri 80 de mii de tone de material antiderapant şi aproape 480 de utilaje de deszăpezire. Suficiente forţe pentru a face faţă zăpezii şi a nu se trezi în situaţia de astă iarnă.

În plus, operaţiunile vor fi supravgheate video.

"Împreună cu cele 43 de camere ale Poliţiei Rutiere, Administraţia de Stat a Drumurilor poate avea o imagine clară asupra lucrărilor care se întreprind pentru deszăpezire pe sectoarele problematice. Vor fi organizate puncte de tractare", a declarat Gheorghe Curmei, şef Serviciu operativ ASD.

"Ne-au mai rămas lucrări de finisare, cum ar fi: vopsirea, schimbarea anvelopelor şi dotarea cu acumulatoare. Dar în linii generale, practic utilajele corespund normelor şi pot fi antrenate în procesul tehnologic", a spus Sergiu Căpăţină, şef Serviciu operativ SA Drumuri.

Parcul de intervenţii auto va fi suplimentat cu 12 utilaje noi, care au costat 24 de milioane de lei.

"Sută la sută le aşteptăm, pentru ca să ne fie mai uşor pentru ca să ieşim cu ele din sezonul de iarnă", a afirmat Ion Codiţă, maistru SA Drumuri Criuleni.

Bugetul Administraţiei de Stat a Drumurilor pentru deszăpezire este de 80 de milioane de lei. Rămâne de văzut dacă va fi suficient.

Cuvinte cheie: drum, Chisinau, Primar
comments powered by Disqus