joi, 23 ianuarie 2014, 16:10 view Vizualizări: 1049 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Un milionar român a ales pașaportul R. Moldova

Foto: activenews.ro
Omul de afaceri român Sorin Ovidiu Vîntu a fost reţinut în această dimineaţă de poliţie. Acesta este suspectat că ar fi vrut să părăsească România folosind documente false.

Procurorii din România s-au sesizat cu privire la faptul că autoritățile din Republica Moldova au eliberat pe numele unui cetățean moldovean un buletin de identitate și un pașaport pe care sînt aplicate fotografii care nu aparțineau acestuia.

Imaginea existentă în cadrul fișei personale a cetățeanului moldovean a fost înaintată autorităților române, care au constat că, după anumite elemente, aceasta corespunde înfățișării lui Sorin Ovidiu Vîntu.

Ca urmare a verificărilor efectuate de către autoritățile române, s-a stabilit în mod cert, prin intermediul unei constatări tehnico-științifice, că fotografia din fișa personală a cetățeanului moldovean îl reprezintă pe Vîntu.

„În cauză există indicii temeinice că numitul cu ajutorul unor documente de identitate falsificate, cu participarea unor persoane necunoscute, a determinat eliberarea unui buletin de identitate și a unui pașaport de către autoritățile din Republica Moldova, avînd aplicată fotografia sa și datele de identitate ale unei persoane fictive”, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Jurnaliştii români mai scriu că actele de identitate pe care le deţinea Vântu au fost emise în Republica Moldova încă în anul 2003. În ele figura numele fictiv Sorin Haralambie.

Omul de afaceri este cercetat în mai multe dosare aflate pe rol, dar nu avea interdicţia de a părăsi ţara. Acesta putea primi însă în orice moment o sentinţă de condamnare în unul dintre dosare. În 2008, Vîntu a preluat, prin intermediul mai multor companii, 55 la sută din acţiunile Investprivatbank din Moldova. Peste un an, instituţia financiară a falimentat.

Cuvinte cheie: Romania, bani, pasaport
comments powered by Disqus