vineri, 31 ianuarie 2014, 0:07 view Vizualizări: 1075 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Frigul aduce profit pentru unii. Cât costă mănuşile, fularele şi căciulele la Piaţa Centrală din Chişinău (VIDEO)

Foto: publika.md
Ninsorile şi frigul din ultimele zile aduc profituri frumoase atât meşterilor hand-made, cât şi comercianţilor care vând accesorii de iarnă. Astfel, în pieţele din capitală, mănuşile, căciucile şi fularele sunt la mare căutare. Oamenii le cumpără fără a negocia prea mult cu vânzătorii.

Deja al doilea an, meşterul artizan Stela Croitoru execută la comandă accesorii de iarnă. Până la venirea gerurilor, ea avea doar doi clienţi pe săptămână. Acum are până la zece.

"Am clienţi care mă aşteaptă să le iau comenzile. Sunt modele care nu se repetă la alţi meşteri. Faţă de anul trecut sunt mai mulţi clienţi şi nu reuşesc să iau toate comenzile. Cererea este mai mare decât oferta", spune femeia.

Şi comercianţilor frigul le sporeşte veniturile.

"Acuma suntem mulţumiţi, în orice caz nu stăm pe zero. De pâine, de bomboane, ne facem", spune o vânzătoare.

Temperaturile joase i-a forţat pe mulţi să meargă la piaţă.

"Nu sunt deprisă să port căciulă şi de asta astăzi am văzut că gerul e cam crunt şi de asta am venit să cumpăr o căciulă", a declarat o cumpărătoare.

La Piaţa Centrală din Capitală o pereche de mănuşi ajung să coste între 30 şi 200 de lei. Iar un fular poate fi cumpărat cu până la 150 de lei. În acelaşi timp, o căciulă costă între 150 şi 300 de lei, dar dacă este făcută din piele naturală poate să ajungă şi la 1.500 de lei.

Cuvinte cheie: Video, frig, pret
comments powered by Disqus