miercuri, 19 februarie 2014, 11:00 view Vizualizări: 1138 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Tiraspolul, SPERIAT de colaborarea Chișinăului cu NATO

Foto : europalibera.org
Sovietul Suprem de la Tiraspol a difuzat un comunicat de presă în care spune că intenționează să întețească controlul spațiului aerian al Transnistriei.

“Intensificarea parteneriatului dintre Republica Moldova și NATO pe domeniul militar este un motiv de îngrijorare pentru independența Transnistriei. De aceea e nevoie de un control mai riguros al spațiului aerian”, se mai spune în comunicatul Sovietului Suprem de la Tiraspol.

În acest sens, autoritățile de la Tiraspol spun că e nevoie de elaborarea măsurilor concrete pentru a controla spațiul aerian.

Anterior, liderul de transnistrean, Evghenii Șevciuk spunea că autoritățile intenționează să reabiliteze aeroportul de la Tiraspol, pentru dezvoltarea aviației civile.

Şevciuk spunea că problemele politice nu trebuie să fie un impediment ca pasagerii să aibă ca alternativă de transport şi zborul cu avionul. „Noi vom găsi un investitor și intenționăm să obținem toate actele necesare de funcţionare a aeroportului”, explica Şevciuk.

Autoritățile de la Chișinău spun că aeroportul de la Tiraspol poate funcționa, dar sub controlul Ministerului Transporturilor. Totodată, pentru funcționare aeroportul trebuie să obțină și certificatul internațional ICAO de transport al pasagerilor.

Aeroportul de la Tiraspol era folosit până în 1989 ca aeroport militar. Iar în 1991 au început lucrările de schimbare în destinaţie civilă, dar lucrările au fost stopate din cauza lipsei resurselor financiare. Totodată aeroportul de la Tiraspol era folosit pentru deservirea curselor regulate ale aeroportului de la Chişinău în perioada 1999 – 2000, timp în care se făceau lucrări de reparaţie.

Cuvinte cheie: Chisinau, NATO, Tiraspol
Sursa:  deschide.md
comments powered by Disqus