miercuri, 26 februarie 2014, 16:16 view Vizualizări: 1034 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Prețuri mai mici pentru perfectarea pașapoartelor biometrice pentru copii

Foto: noi.md
Prim-ministrul Iurie Leancă a solicitat astăzi, în cadrul ședinței de guvern, ministrului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Pavel Filip, să uniformizeze prețurile pentru eliberarea pașapoartelor biometrice.

Este vorba despre pașapoartele perfectate pentru copii pînă la 7 ani și copii de la 7 și 12 ani, care diferă.

Solicitarea prim-ministrului vine în legătură cu decizia care urmează să fie aprobată mîine de Parlamentul European, privind liberalizarea regimului de vize pentru Moldova.

„Să uniformizăm prețurile pentru pașapoartele eliberate pentru copii. Există doua taxe – una pentru cei pînă la 7 ani și alta pentru cei de la 7 pînă la 12 ani. Propun ca uniformizarea să fie nu în sensul creșterii, dar al descreșterii”, a spus Iurie Leancă.

Menționăm că perfectarea şi eliberarea paşaportului (cu date biometrice) pentru copii cu vîrsta de pînă la 7 ani în termen de o lună costă 460 de lei, în timp ce pentru copii cu vîrsta de la 7 pînă la 12 ani este 600 de lei.

În același timp, perfectarea pașaportului în timp de 6 ore pentru copii pînă la 7 ani costă 800 de lei, iar pentru copii cu vîrsta de la 7 pînă la 12 ani prețul este de 1120 de lei.
 
Cuvinte cheie: copii, pret, pasaport
comments powered by Disqus