vineri, 11 octombrie 2013, 7:17 view Vizualizări: 1042 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Oppo produce primul smartphone dotat cu cameră foto MEMS

Foto: publika.md
Noua cameră foto MEMS, cu multi-focus, va debuta pe un telefon produs de compania chineză Oppo. Digital Optics, producătorul camerei MEMS, a negat zvonurile despre includerea camerei foto performante în noul Nexus 5, scrie hit.ro.

Camera foto de 8MP are o viteză mult mai crescută de focus, care ar putea oferi numeroase posibilităţi de manipulare a imaginilor, într-un mod similar camerei Lytro. Camerele MEMS vor fi livrate deocamdată în exclusivitate către Oppo.

Datorită opţiunilor de focus avansat, camera foto MEMS ar putea fi utilizată pentru a captura imagini complexe în care punctul de focalizare poate fi modificat ulterior. Tehnologia îşi va face cel mai probabil debutul în 2014.

Comunicatul de presă DigitalOptics cu privire la parteneriatul cu Oppo subliniază faptul că producătorul chinez a fost ales deoarece produce smartphone-uri best-in-class. Cel mai nou device este Oppo N1, anunţat în luna septembrie şi aşteptat în decembrie. Smartphone-ul include un ecran de 5,9 inci 1080p cu 317ppi, procesor quad-core Qualcomm Snapdragon 600 la 1,7GHz, şi cameră foto modulară, care poate fi rotită la peste 180 de grade.

Speculaţiile anterioare spuneau că primul smartphone cu tehnologie MEMS va fi Google Nexus 5. Se pare însă că producătorii din China devin din ce în ce mai competitivi, ceea ce este un lucru excelent pentru consumatorul final.
Cuvinte cheie: memorie, smatrphone, camera
comments powered by Disqus