joi, 30 ianuarie 2014, 15:24 view Vizualizări: 1529 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

IATĂ ce-i interesează cel mai mult pe utilizatorii Google despre Moldova

Foto: publika.md
De ce Moldova este săracă? La această întrebare caută răspuns cei mai mulţi utilizatori de limbă engleză şi rusă ai motorului Google. În schimb, cei care caută informaţii în limba română despre ţara noastră se întreabă de ce Moldova nu intră în Uniunea Europeană.

O simplă căutare pe Google ne poate arăta ce impresii au străinii despre ţara noastră. Astfel, dacă scriem în engleză "de ce Moldova este", vor apărea drept sugestii: săracă, cea mai nefericită ţară din lume, cea mai săracă din Europa, multinaţională şi fără ieşire la mare. Urmează şi alte variante, precum independentă şi ţara cu cea mai mare cădere economică.

Şi la căutare în limba rusă prima variantă pe care ne-o oferă motorul Google este săracă. Urmează "De ce Moldova se numeşte Moldova", "de ce moldovenii nu sunt primiţi în Rusia" şi "de ce Moldova se avântă în Europa." Mai apar şi sugestiile: de ce moldovenii sunt atât de proşti, precum şi de ce moldovenii nu sunt români.

În schimb, utilizatorii de limbă română sunt preocupaţi mai mult de întrebarea de ce Moldova nu intră sau nu poate intra în Uniunea Europeană. Mai apare şi întrebarea de ce ţara noastră nu se uneşte cu România, dar şi de ce aici nu se produce cristal.

Acest lucru înseamnă că aşa au fost formulate întrebările de către cei mai mulţi utilizatori.

O hartă publicată pe site-urile businessinsider.com şi theatlantic.com combină trăsăturile sugerate de Google în limba engleză pentru fiecare ţară din Europa.

Cuvinte cheie: Moldova, Internet, Google
comments powered by Disqus