vineri, 11 octombrie 2013, 6:53 view Vizualizări: 1314 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Sebastian Vettel poate deveni din nou campion mondial pe circuitul de la Suzuka, din Japonia

Foto : publika.md
Sebastian Vettel este foarte aproape de un nou triumf în Formula 1. Germanul de la Red Bull are şanse mari de a deveni campion mondial chiar pe pista de la Suzuka, din Marele Premiu al Japoniei. Principalul contracandidat a lui Vettel este Fernando Alonso, însă ibericul are puţine şanse să câştige trofeul în acest sezon.

Victoria obţinută în Marele Premiu al Coreei de Sud şi evoluţia slabă a lui Fernando Alonso, care a terminat cursa doar pe locul şase, i-au oferit posibilitatea lui Sebastian Vettel să cucerească titlul mondial la finalul Marelui Premiu al Japoniei, de la sfârşitul acestei săptămâni.

"Este una dintre pistele mele preferate. În afară de acest lucru, aici mereu a fost o atmosferă senzaţională. Fanii japonezi sunt înnebuniţi după Formula 1, după piloţii care participă la cursa de aici. Acest lucru ne motivează, pentru că simţim sprijinul lor", a declarat pilotul.

Pentru a cuceri al patrulea titlu mondial consecutiv, pilotul echipei Red Bull Racing are nevoie de victorie, iar Fernando Alonso nu trebuie să termine cursa mai sus de locul opt. Vettel a înregistrat patru pole position-uri şi trei victorii în ultimele patru ediţii pe circuitul de la Suzuka.

La constructori, Red Bull este la fel pe primul loc, cu 402 puncte, în timp ce Ferrari are 284 de puncte, iar Mercedes cu unul mai puţin. Marele Premiu al Japoniei de Formula 1 este programat duminică, pe circuitul de la Suzuka.
Cuvinte cheie: sport, campion, Japonia
comments powered by Disqus