joi, 17 octombrie 2013, 9:29 view Vizualizări: 713 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Voronin le-a vorbit europenilor despre planurile sale în cazul revenirii la putere

Foto: nr2.ru
Președintele Partidului Comuniștilor, fostul președinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, s-a întîlnit cu ambasadorii Uniunii Europene acreditați la Chișinău. În timpul întîlnirii el a discutat cu diplomații despre planurile PCRM în cazul revenirii la putere.

Potrivit eNews.md, Voronin a subliniat că comuniștii mizează pe sprijinul țărilor UE în lichidarea crimei organizate în Republica Moldova, inclusiv a criminalității transnaționale.

"Este evident că multe atacuri raider scandaloase, falimentarea artificială a băncilor și întreprinderilor, crearea de unități paramilitare pe lîngă diferiți oligarhi, creșterea numărului infracțiunilor grave – necesită în primul rînd atenția autorităților", a declarat Voronin.

El a subliniat că PCRM, ca "viitor partid de guvernămînt, este interesat de liberalizarea rapidă a regimului de vize cu UE". "Da, știm că cea mai importantă condiție pentru acest lucru este stabilirea unui control eficient la frontieră. Dar formele controlului sînt diferite. În acest sens, vom anula imediat toate aceste posturi migraționale, prin care, de facto, au instalat linia frontierei de stat în interiorul Republicii Moldova și de jure au consolidat împărțirea țării în două părți", a spus Vladimir Voronin.

Liderul PCRM i-a informat pe ambasadori despre lipsa de libertate în mass-media din Moldova. "După ce vom veni la putere, vom revedea cadrul legal în care poate acționa mass-media", a afirmat liderul comunist.

El a adăugat că procurorii și sistemul judiciar au cel mai scăzut rating de încredere. Voronin speră la asistența UE în soluționarea problemei. În plus, el și-a exprimat încrederea că aceste orientări ale parteneriatului vor completa "acea agendă în relațiile Republicii Moldova cu UE care ar trebui să fie realizată, indiferent de direcția în care se mișcă Republica Moldova – spre Est sau spre Vest, în UE sau în Uniunea Vamală".


Cuvinte cheie: Europa, Voronin, putere
comments powered by Disqus