vineri, 25 octombrie 2013, 10:51 view Vizualizări: 1269 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Pe 25-26 octombrie pe Terra se așteaptă furtuni magnetice

Foto: ziuanews.ro
Pe 25 şi pe 26 octombrie, pe Terra sînt aşteptate furtuni magnetice. Potrivit specialiştilor, aceste fenomene sînt posibile datorită erupţiilor solare, care au avut loc marţi, 22 octombrie.
În total, pe Soare s-au produs trei erupţii de soare, însoţite de emisii de plasmă. Prima erupţie a fost relativ slabă, dar a doua şi a treia au fost mai puternice, informează earth-chronicles.ru cu referire la reprezentantul Institutului de geofizică aplicată a Serviciului Hidrometeorologic din Rusia.

"S-au produs trei erupții de clasa M, prima a fost destul de slabă, iar a doua - în noaptea de marți - a fost mai puternică, iar în noaptea de miercuri a mai fost una. Toate ele au produs emisoo de plasmăt, dar relativ slabe, iar viteza lor de răspîndire nu a fost mare. Cînd acestea vor ajunge la Pămînt vor fi observate tulburări în magnetosferă, dar, probabil, mici. Acest lucru se va întîmpla pe 25-26 octombrie", - a spus sursa.

"Nu se așteaptă furtuni catastrofale", - a spus el, adăugînd că indicele perturbărilor geomagnetice Kp nu va depăși valoarea de 5 - nivelul minim considerat a fi o furtună.

El a adăugat că focarul erupțiilor a fost zona activă 1875, un grup de pete solare cu o structură complexă, care, probabil, poate genera noi erupții.
 
Cuvinte cheie: sanatate, cosmos, Terra
comments powered by Disqus