marți, 29 octombrie 2013, 0:22 view Vizualizări: 1138 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Studiu: talentul poate fi identificat după culoarea ochilor

Foto : informing.ru
După cum s-a dovedit, talentele unei persoane pot fi descoperite fără diferite teste și studii inteligente, trebuie doar să vedeți de ce culoare sînt ochii. Oamenii de știință americani au identificat ca cei mai talentați sînt cei care au irisul albastru.

Universitatea din Louisville a realizat un experiment unic, la care au participat cîteva mii de persoane selectate după un criteriu - toate aveau ochii albaștri. După cum s-a dovedit ei au mai mult succes în viață decît voluntarii cu o altă culoare a ochilor. De notat că persoane cu ochi căprui mulțumite cu cariera și situația lor financiară, sînt mult mai puține.

Cercetătorii, de asemenea, cred că oamenii cu ochi albaștri au mai mult succes în asimilarea profesiilor grele și studii. Ei adesea au o mai mare varietate de talente și cîștigă cu ușurință inimile sexului opus. În plus aceștia au noroc în sporturile gen hochei și golf. La acești oameni este destul de bine dezvoltată gîndirea strategică.

De notat că deocamdată oamenii de știință nu au găsit o explicație satisfăcătoare pentru fenomenul descoperit. Problema este complicată de faptul că culoarea ochilor deși se moștenește, este rezultatul unor combinații genetice complexe și de multe ori se manifestă peste cîteva generații.

Cuvinte cheie: savanti, studiu, ochii
comments powered by Disqus