miercuri, 6 noiembrie 2013, 4:02 view Vizualizări: 1245 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Top Forbes: Cei mai influenți antreprenori din lume

Foto: mobiltelefon.ru
Revista Forbes a lansat topul anual al celor mai puternici oameni din lume. Printre ei se află și cîțiva antreprenori de succes care au dovedit, de-a lungul ultimului an, că pot avea o influență socială și economică puternică.

Cei 12 cei mai puternici antreprenori din lume provin, în marea lor majoritate, din Statele Unite ale Americii și lucrează în domeniul tehnologiei. Fiecare dintre ei și-a folosit banii nu doar pentru a face investiții în propriile afaceri, ci s-au implicat și în acțiuni caritabile.

Pe primul loc se află Bill Gates cu 72 de miliarde de dolari care și-a păstrat și anul acesta titlul de cel mai bogat om din lume. Gates s-a implicat de-a lungul timpului și în campanii de luptă împotriva unor boli precum HIV sau poliomielită, prin intermediul fundației Bill & Melinda Gates Foundation.

Cofondatorii Google, Larry Page și Sergey Brin se află pe locul doi. Împreună au o avere de 50 de miliarde de dolari. O parte din acești bani se duc și către cercetare și dezvoltare. În septembrie, de exemplu, Google a anunțat că va investi în Calico, o companie care vrea să găsească soluții pentru afecțiunile bătrîneții.

La 29 de ani, fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg cu 19 miliarde de dolari ocupă locul trei în topul celor mai influenți antreprenori. Și el și-a orientat influența nu doar spre dezoltarea rețelei de socializare, ci și pe militarea pentru reforma în problema imigrației și pe educație în domeniul tehnologiei. Anul trecut, Zuckerberg a donat 10 milioane de dolari către Silicon Valley Community Foundation.

Următorul pe listă este primarul de New York, Michael Bloomberg, un miliardar aflat de 12 ani la cîrma orașului. Averea sa este estimată la 31 de miliarde de dolari.

În lista celor mai influenți antreprenori din lume se află și Masayoshi Son (CEO al SoftBank – Japonia), Terry Gou (CEO al Hon Hai Precision Industry, Taiwan) și Mo Ibrahim (CEO al Mo Ibrahim Foundation, Marea Britanie).

Cuvinte cheie: lume, top, bani
comments powered by Disqus