luni, 11 noiembrie 2013, 16:15 view Vizualizări: 1014 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Sondaj: Oamenii cer guvernării salarii de minimum 5 mii de lei (VIDEO)

Foto: noi.md
Salarii de minimum 5 mii de lei vor oamenii pentru a avea o viață decentă în R. Moldova. Aceasta este una dintre concluziile unui sondaj realizat de echipa NOI.md pe străzile municipiului Chișinău.

Majoritatea celor intervievați susțin că salariile sînt mizere în comparație cu prețurile la diferite produse sau costurile pentru transport și facturi, care au crescut esențial în ultimii ani.

”Acum doi-trei ani cîștigam mai mult decît în prezent. Eu lucrez la frizerie și înainte aveam mai mulți clienți. Acum femeile nu prea vin la salon pentru a se coafa, aleg s-o facă în condiții casnice. Pentru o viață decentă ar trebui să avem un salariu de 10 mii de lei”, și-a expus părerea o chișinăuiancă.

Cei mai mulți au spus că autoritățile centrale ar trebui să ridice salariile cel puțin pînă la 5 mii de lei pentru un funcționar începător, astfel încît populația să nu plece peste hotare la muncă.

”Părinții mei sînt plecați peste hotare la muncă încă de cînd eram mică. Au fost nevoiți să plece, pentru că n-au găsit aici un loc de muncă bine plătit. Nu știu dacă vor reveni și eu, probabil, am să merg să fac studiile peste hotare pentru a-mi asigura un viitor mai bun”, a spus o studentă.

Amintim că recent, în cadrul unei emisiuni televizate șeful statului, Nicolae Timofti, declara că pînă la finele anului viitor vor fi majorate salariile pentru mai multe categorii de bugetari, printre care medicii și profesorii
 
Cuvinte cheie: Guvern, bani, sondaj
comments powered by Disqus