vineri, 22 noiembrie 2013, 11:00 view Vizualizări: 961 odată   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Controlul bagajelor la frontiera moldo-română a fost amînat

Foto: noi.md
Măsurile speciale de control vamal a bagajelor, care urmau a fi aplicate de la 1 decembrie la frontiera moldo-română, au fost amînate. Decizia a fost luată în urma discuțiilor purtate de către directorul Serviciului Vamal al Republicii Moldova, Tudor Balițchi, cu omologul său român, Claudiu Ardeleanu.

Potrivit unui comunicat al instituției, în timpul negocierilor, Balițchi a făcut referință la mecanismele de colaborare transfrontaliere existente și, totodată, la înțelegerile anterioare, consemnate în protocoalele de colaborare vamala bilaterală. Cei doi oficiali au convenit asupra aplicării procedurilor anterioare de control la frontieră. Directorii celor două instituții vor continua discuțiile legate de simplificarea procedurilor vamale și suplinirea statelor de personal în perioada sărbătorilor de iarnă.

Menționăm că reintrarea în vigoare a noilor măsuri de control al bagajelor la frontiera moldo-română se va face la o dată care va fi comunicată ulterior. Amintim că măsurile special de control al bagajelor urmau a fi puse în aplicare de la 1 decembrie.
 
Cuvinte cheie: vama, control, negocieri
comments powered by Disqus