vineri, 25 octombrie 2013, 10:32 view Vizualizări: 1281 odată   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Numărul de posturi migraționale interne ale Republicii Moldova pe Nistru va ajunge la 22

Foto: moldnews.md
Numărul de posturi migraționale interne ale Republicii Moldova pe Nistru va crește pînă la 22 de unități. Acest lucru a fost declarat de către co - președintele Comisiei Unificate de Control din partea Transnistriei Oleg Belyakov.

Potrivit acestuia, Chișinăul a anunțat despre șase posturi, în fapt deja sînt opt, iar în viitorul apropiat vor fi și mai multe. Unul dintre acestea, potrivit lui, este instalat la barajul centralei hidroelectrice de la Dubăsari, unde pe 23 octombrie au fost introduși polițiști moldoveni înarmați.

" Ei au anunțat deja șase posturi, vedem opt și eu spun că în zona de securitate vor fi cel puțin 22, căci avem dovezi clare care sugerează că și la Căinari și la Răscăieți s-a instalat deja infrastructura suplimentară pentru formarea de puncte de control și a așa - zisei granițe între Transnistria și Moldova", - a spus el.

Instalarea posturilor este văzută la Tiraspol ca amenajarea noii linii a frontierei de stat a Republicii Moldova. Posturile sînt instalate sub presiunea Uniunii Europene, și, cum a recunoscut prim-ministrul Iurie i Leancă, el nu a reușit să realizeze crearea unui mecanism de monitorizare a fluxurilor de migrație fără a instala aceste posturi direct pe Nistru.

Cuvinte cheie: Moldova, vama, Transnistria
comments powered by Disqus