luni, 9 decembrie 2013, 13:29 view Vizualizări: 1093 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Onişcenko: Vinurile moldoveneşti vor reveni pe piaţa din Rusia când se va impune un control asupra calităţii producţiei

Foto: publika.md
Revenirea vinurile moldoveneşti pe piaţa din Federaţia Rusă depinde de modul în care se va impune un control asupra calităţii producţiei. Declaraţia aparţine şefului Serviciului Fitosanitar de la Moscova, Ghennadi Onişcenko, scrie rus.ruvr.ru.

"Totul depinde de modul în care autorităţile de la Chişinău vor impune un control sporit al calităţii vinurilor. Cum se va impune ordine, totul va reveni. Nu ratați produse de slabă calitate", a menţionat Onișcenko.

Publika.md aminteşte că Moscova a interzis, în septembrie, importurile de produse alcoolice din Moldova, invocând probleme fitosanitare. În primele două luni de embargou, producătorii noştri au suferit pierderi în valoare de aproape şapte milioane de dolari, sumă care ar putea să se dubleze până la sfârşitul anului, dacă situaţia nu se schimbă. Autorităţile de la Chişinău speră că Rusia îşi va revizui decizia.

Anterior, Ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov, a declarat pentru Publika TV că ruşii tărăgănează decizia de deblocare a pieţii pentru vinurile noastre. "Nu este nimic deosebit aceleaşi practic fraze care le-am mai auzit. Este un fel de răspuns evaziv care tărăgănează situaţia", a menţionat Bumacov.
Cuvinte cheie: Rusia, control, vin
comments powered by Disqus