marți, 10 decembrie 2013, 16:05 view Vizualizări: 1062 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

PLDM și Ministerul Educației, acuzați că pregătesc falsificarea alegerilor din 2014 (VIDEO)

Foto: noi.md
Membrii Partidului Liberal acuză reprezentanții Partidului Liberal Democrat că intenționează să falsifice alegerile parlamentare din 2014. În cadrul unei conferințe de presă liderul PL, Mihai Ghimpu a spus că aceste acțiuni au loc prin intermediul Ministerului Educației, care ar fi solicitat tuturor directorilor instituțiilor de învățămînt ca prin intermediul unor chestionare să colecteze informații despre profesori, elevi și părinții acestora. Astfel a fost solicitată colectarea în termen de 10 zile a informației despre nume, prenume, data nașterii, funcție, codul personal.

„Concluzia noastră este că aceste date sînt pregătite pentru falsificarea alegerilor. Din sondaje cunoaștem, dar în realitate este și mai grav că PLDM a scăzut în sondaje. Aceste chestionare se vor transforma în buletine de vot. Cineva stă și gîndește foarte bine cum să acționeze”, a spus Mihai Ghimpu.

Liderul PL consideră că această acțiune a PLDM este una antidemocratică.

„Nu pot să înțeleg cum poți să mergi la Vilnius să strigi că noi ducem Republica Moldova spre UE și să te întorci acasă să dai dispoziții ca să adune toate datele. Putem noi vorbi despre o coaliție europeană? Această acțiune vine să compromită democrația și încrederea cetățenilor în partidele democratice. Schimbarea pe care o așteaptă cetățenii nu este aceasta. Dorința de a te menține la putere este bună, dar nu prin orice metodă”, a spus Ghimpu. Liderul PL s-a mai întrebat dacă despre această acțiune este informat PDM.

În același timp, deputatul liberal Valeriu Munteanu a spus că PL a sesizat deja Centrul Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal și Procuratura Generală să investigheze acest caz și să verifice modul în care au fost colectate aceste date, iar cei care se fac vinovați să fie trași la răspundere.
 
Cuvinte cheie: Video, alegeri, falsificare
comments powered by Disqus