joi, 19 decembrie 2013, 15:05 view Vizualizări: 1527 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Maia Sandu despre programa supraîncărcată a elevilor

Foto: noi.md
Începînd cu anul 2015, în școlile din țară va fi implementată o nouă curriculă școlară, aceasta urmînd a fi revizuită anul viitor. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Maia Sandu, în cadrul unei emisiuni de la postul public de televiziune.

Sandu a recunoscut că programa școlară actuală este prea încărcată și poate duce la apariția dezinteresului unor elevi față de școală.

“Noi recunoaștem că există această problemă, însă trebuie să vedem, dacă de vină e curricula școlară sau profesorii, care exagerează cu temele din intențiile lor bune și în rezultat avem un program foarte solicitant. La un moment dat, chiar și copilul care este responsabil ajunge să spună că nu mai vrea și nu mai poate, iar de aici apare dezinteresul față de școală”, a menționat Sandu.

Ministrul a precizat că odată cu schimbarea curriculei școlare, vor avea loc și cursuri de instruire a profesorilor în direcția schimbării atitudinii față de procesul de studii, astfel încît aceștia să nu-i încarce cu prea multe teme pe elevi. Sandu a precizat că pînă în primăvara anului 2014 va fi adoptat și un nou Cod al Educației, care prevede interzicerea profesorilor de a ține lecții suplimentare elevilor din clasele pe care le conduc.

“În Codul Educației se spune foarte clar care sînt competențele pe care trebuie să le dezvoltăm la elevi. Am preluat modelul european în acest sens. Aceste lucruri trebuie să-i ajute pe elevi să se descurce atît în viață, cît și la locul de muncă. Sînt de acord că trebuie să revenim le revizuirea curriculei, e necesar să ne schimbăm atitudinea”, a conchis Sandu.
 
Cuvinte cheie: program, copii, Maia Sandu
comments powered by Disqus