miercuri, 9 octombrie 2013, 6:36 view Vizualizări: 1312 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

În Moldova ar putea fi elaborată şi implementată declaraţia pe venit precompletată

Foto : mediafax.ro
Autoritățile vor să implementeze sistemul declarației pe venit precompletată. Acest lucru ar presupune ca Inspectoratul fiscal să completeze și să expedieze contribuabilului declarația veniturilor acumulate, fără ca acesta să se deplaseze la instituție. Șeful IFPS, Ion Prisăcaru, susține că astfel vor fi înlăturate obstacolele întâlnite de cetățeni în procesul de depunere a declarațiilor pe venit, relevă UNIMEDIA.

„Pentru a veni în întâmpinarea doleanţelor contribuabililor, este necesar să fie depuse eforturi în sensul în care calitatea serviciilor publice on-line să deţină o poziţie centrală în iniţiativele privind dezvoltarea şi îmbunătăţirea serviciilor de guvernare electronică şi managementul performanţelor în administraţia publică. Trecerea de la serviciul off-line la cel on-line reprezintă o îmbunătăţire semnificativă a serviciului pentru mulţi utilizatori”, consideră Ion Prisăcaru.

Astfel, s-a propus ca în timpul apropiat să fie elaborat un program de implementare, care să conțină acţiuni şi termene concrete.

comments powered by Disqus