miercuri, 20 noiembrie 2013, 2:27 view Vizualizări: 1093 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Miniștri din Guvernul Leancă recunosc că și-au ascuns averile

Foto: gov.md
Miniștrii din actualul Guvern, amendați pentru faptul că nu și-au declarat toate averile, au recunoscut pentru agenția OMEGA că au încălcat legislația în vigoare, dar insistă că nu au fost informați despre faptul că trebuie să declare bunurile și veniturile pe care le dețin.

Ministrul Educației, Maia Sandu, a declarat că a fost amendată cu 1,5 mii lei pentru faptul că la formarea Guvernului condus de Iurie Leancă nu a depus declarația pe venit și de interese. ”Am prezentat declarația în aprilie și am considerat că din aprilie pînă în mai nu s-a schimbat foarte mult și nu am prezent la timp”, a declarat Sandu.

Același motiv a fost invocat și de ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Valentina Buliga. ”Nu s-a schimbat averea mea, nu am avut alte venituri, dar nu am făcut așa cum este prescris în lege. Pentru mine a fost un confuz în legislație, la sfîrșit de an se depune declarația și se declară orice schimbare, eu nu am avut nicio schimbare. Dar așa este legislația. Nu am fost informați la acea etapă”, a declarat ministra.

Președintele Comisiei Naționale de Integritate, Anatolie Donciu a declarat acum cîteva săptămîni, că 7 miniștri din actualul Guvern și-au tăinuit averile, iar unii chiar au fost și amendați. Potrivit lui Donciu, miniștrii Valentina Buliga, Octavian Bodișteanu, Andrei Usatîi, Vitalie Marinuța și Maia Sandu au fost amendați cu cîte 1 500 de lei pentru faptul că nu și-au declarat averile după numirea în funcție.

Donciu spunea atunci că în cazul ministrului Agriculturii, Vasile Bumacov și a ministrului de Interne, Dorin Recean, procesele verbale contravenționale încă nu au fost finalizate.

Vicepreședintele CNI, Victor Strătilă, a declarat pentru agenția OMEGA că în cazul lui Recean amenda nu a fost aplicată, deoarece judecătoarea a considerat că a trecut termenul de atragere la răspundere contravențională.

Cuvinte cheie: impozite, Leanca, recunoaste
comments powered by Disqus