miercuri, 18 decembrie 2013, 15:53 view Vizualizări: 1164 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Securitatea economică a statului este în pericol – declarație

Foto: tribuna.md
Proiectul politicii bugetar-fiscale pentru anul 2014 are un caracter electoral și reprezintă un pericol pentru securitatea financiară a statului. Poziția aparține Partidului Popular din Republica Moldova și a fost făcută publică de copreședintele formațiunii, Alexandru Oleinic.
Potrivit lui Oleinic, atît Guvernul, cît și Parlamentul au încălcat legea prin faptul că au admis constant tărăgănarea adoptării celor două proiecte, pe parcursul ultimilor trei ani.

„Sîntem martorii unei atitudini iresponsabile a Guvernului față de proiectul bugetar-fiscal. Anual, acesta este adoptat cu depășirea termenului stabilit de lege. Însuși forul legislativ nu reacționează la aceste încălcări. O asemenea stare de lucruri este caracteristică doar situației de criză politică a statului, deoarece se pune în pericol nu doar securitatea economică, dar și cea financiară a statului”, a explicat Oleinic.

Totodată, liderul PPRM este de părere că măsurile prevăzute de politica fiscală vor afecta grav activitatea mediului de afaceri, dar și cea a autorităților publice locale. Partidul pledează pentru stabilirea unor impozite moderate pentru toți contribuabilii.
 
Cuvinte cheie: economie, pericol, securitate
comments powered by Disqus