duminică, 29 decembrie 2013, 1:19 view Vizualizări: 1025 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Legiuitorii chinezi au renunțat la politica"o familie - un copil"

Foto: informing.ru
Noii lideri de la Beijing au abandonat oficial politica copilului unic, în vederea evitării unei crize a îmbătrînirii populaţiei, într-un context în care forţa de muncă se află într-un declin accentuat, relatează The Daily Telegraph.

Potrivit agenţiei oficiale de presă Xinhua, organul legislativ suprem a ridicat interdicţia privind naşterea unui al doilea copil, dacă oricare dintre părinţi este un copil unic.

Scopul acestor măsuri vizează "îmbunătăţirea" politicii privind familia. Potrivit The Daily Telegraph, se aşteaptă ca noile norme ar putea fi extinse la toate familiile până în 2015.

Premierul Li Keqiang vede în mod clar politica drept un anacronism, într-un moment în care China pierde din forţa de muncă şi se confruntă cu o bombă cu ceas demografică. În prezent, există cinci lucrători la fiecare pensionar, iar acest raport va scădea la doi lucrători la un pensionar pînă în 2035.

Politica copilului unic datează, în forma sa originală, din 1971, şi a condus pînă în prezent la 336 de milioane de avorturi şi la 222 de milioane de sterilizări, de multe ori prost executate în regiunile sărace.

comments powered by Disqus