joi, 20 martie 2014, 9:30 view Vizualizări: 1888 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Cine ameninţă PACEA în lume. Nu este RUSIA, dar este una din cele mai mari PUTERI ale lumii

Foto: antena3.ro
Aproape un sfert din populația lumii (24%) consideră Statele Unite drept cea mai mare amenințare la adresa păcii în lume, afirmă sociologii Gallup International/WIN, citînd rezultatele unui sondaj la care au participat 70.000 de repondenți din 65 de state, scrie incomemagazine.ro. De la bun început trebuie precizat că respectivul chestionar s-a desfășurat în perioada noiembrie-decembrie 2013, cu mult înainte de criza din Ucraina. E adevărat, Kievul fierbea și atunci, dar cine-și imagina că se va ajunge la desprinderea Crimeei și izolarea Rusiei de către lumea occidentală.

Totuși, ce spune sondajul Gallup? Că 24% dintre locuitorii Terrei văd în Statele Unite un pericol la adresa stabilității și a păcii. Pe locul secund se situează Pakistanul (8%), urmat de China (5%), Iran, Israel, Afganistan și Coreea de Nord, fiecare cu cîte 5% din opțiunile celor intervievați. Surprinzător, Rusia ocupă treapta a 12-a, cu o medie de 2%.

Cum arată răspunsurile în funcție de regiuni. Pentru locuitorii continentului African, pericolul vine dinspre Somalia, SUA fiind poziționate pe locul doi. Repondenții din Orientul Mijlocul au indicat SUA și Israelul, iar cei din Europa occidentală au plasat la egalitate SUA, Iran și Siria. În schimb, o cincime din populația Europei de Est consideră drept un pericol la adresa păcii China, Iran și Rusia.

Cuvinte cheie: Rusia, lume, amenintare
comments powered by Disqus