miercuri, 26 martie 2014, 10:33 view Vizualizări: 1122 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

12 aeronave continuă căutările avionului pierdut în apele Oceanului Indian

Foto: publika.md
Căutările avionului, dispărut acum două săptămâni, continuă, după ce au fost suspendate ieri din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Aparatul de zbor a fost localizat ultima oară în apropierea oraşului Perth, din Australia. Autorităţile de la Canberra au anunţat că la operaţiuni participă 12 aeronave, dar şi un spărgător de gheaţă chinez.

Potrivit ministrului Apărării din Australia, căutările vor fi extinse pe o suprafaţă de 80.000 de kilometri pătraţi, în regiunea unde au fost localizate două obiecte ce ar putea avea legătură cu avionul Malaysian Airlines. Şase state participă la aceste căutări. Meteorologii au anunţat că, în următoarele 36 de ore, vremea se va înrăutăţi.

"Este un mister şi până când nu vom identifica bucăţile desprinse din avion, tot ce se vorbeşte sunt doar speculaţii. Acestea se află la o adâncime de 3.500 de metri şi la 2.500 de kilometri de oraşul Perth. Este un exerciţiu logistic masiv", a declarat ministrul apărării australian, David Johnston.

La începutul acestei săptămâni, premierul Malaeziei a anunţat că avionul s-a prăbuşit în Oceanul Indian şi nicio persoană aflată la bord nu a supravieţuit. Rudele pasagerilor refuză să creadă că şi-au pierdut apropiaţii şi cer să le fie oferite dovezi convingătoare în acest sens. Aeronava cu 239 de oameni la bord a dispărut pe 8 martie.
 
Cuvinte cheie: China, avion, disparitie
comments powered by Disqus